ČLÁNKY

KONTAKTY
    mobil: 0948 521 717
    e-mail: infonaturaevita.sk
INFORMÁCIE
ČLÁNKY

Srdcovo-cievne ochorenia

Trusted Replica Watches Shop (AmazingClock) ,10 Years Manufacture Of 1:1 Quality Swiss Replica Watches Experience.

Ak trpíte vysokým krvným tlakom, angínou pektoris, trombózou alebo rizikom trombózy, ste po infarkte alebo mozgovej mrtvici, užívate lieky na cholesterol a pod., toto je článok pre vás.

 

Informácie, ktoré máme o srdcovocievných ochoreniach, nemajú konca kraja (a aj tak o nich málokto vie!).

Srdcovo-cievné ochorenia sú civilizačné ochorenia, ktorými trpí čoraz väčšia časť populácie. Sú to ochorenia, ktoré prinášajú nebeské zisky korporáciám, ktoré s radosťou produkujú lieky, ktoré, ako si pacienti myslia, majú chorobu napraviť, alebo aspoň zmierniť. Čoraz viac sa už používa len to druhé slovo – „zmierniť“, lebo ortodoxná medicína dávno dospela k bodu, kde si uvedomila, že aj po investíciách mnohých miliárd dolárov na výskum kardiovaskulárnych ochorení a liekov, žiadny liek vlastne nemá a že kardiovaskulárne choroby sú nezvratné a neliečiteľné chémiou. Je preto celkom pochopiteľné, ak lekár pacientovi z vysokým krvným tlakom či hustou krvou a rizikom trombózy povie, že tabletky na tlak bude musieť brať už celý život. Ak je pacient 30 ročný (a je ich neúrekom!), nie je to veľmi potešujúca perspektíva.

Aká je však pravda? Pravda je taká, že väčšina takýchto ochorení je dobre liečiteľná radikálnou zmenou životosprávy, hlavne stravy, keďže sa jedná z veľkej časti o metabolické ochorenia (len malé percento je spôsobené vývojovými poruchami alebo infekciami). Pravda je taká, že o vplyve stravy medicína informuje nedostatočne a hrubo to zanedbáva. Pravda je taká, že moja stará mama (aj keď nerád uvádzam prípady zo súkromia) po mnohých rokoch užívania nespočetného množstva chemikálií v tabletách, ktoré jej postupom času spôsobovali novšie a novšie choroby, mnohé z nich napokon vysadila a niektoré výrazne obmädzila. Po niekoľkých týždňoch poriadnej hydratácie, prísunu ovocia, zeleniny, B vitamínov, vitamínu C a pod., sa jej po rokoch vrátila do tváre farba, mala viac energie, zlepšila sa pamäť a napočudovanie, jej krvný tlak bol v normále.

Kolegyňa jedného dňa prišla s prosbou o radu ako znížiť jej cholesterol, na ktorý jej jej pani doktorka bez meškania predpísala statíny. Kolegyňa, sčítana žena, statíny odmietla, keďže v tom čase bolí média plné správ o nebepečí statínov (lieky na zníženie cholesterolu) a o ich minimálnom alebo žiadnom účinku. Podľa môjho návrhu urobila len pár zmien. Pila okrem zeleného čaju 2 a pol litra čistej nesýtenej vody denne. Zo živočíšnych výrobkov jedla len biele kuracie mäso a čerstvé ryby, úplne skončila so syrmi, ktoré zbožňovala, mlieko nedávala ani do čaju (a tu sa do čaju mlieko pridáva stále) a 3 x týždenne pol hodiny aktívne športovala. Znižovanie cholesterolu jej trvalo necelé 2 mesiace. Pri kontrole sa pani doktorka nestačila čudovať, ako to, že hodnota hladiny cholesterolu bola na spodnej hranici a to napriek tomu, že kolegyňa lieky odmietla. Nie, nijako obzvlášť sa nezaujímala o to, ako si kolegyňa cholesterol znížila. Len s úsmevom povedala: „Neviem, čo ste robili, ale robte to ďalej, lebo hladina je v norme“.

Máloktorému pacientovi je povedané, že je ľahké zbaviť sa srdcovocievných ochorení aj bez jedovatých riedičov krvi, akým je napríklad Varfarín (neviem meno na Slovensku, viem ale, že sa kedysi používall ako jed na myši), bez betablokátorov, statínov a iných toxických tabliet. Ako?

1. Začnite piť 2 až 2 a pol litra čistej nesýtenej vody denne. Krv je z vody. Ak niet vo vašom tele dostatok vody, nečakajte optimálne riedku krv. Ak pijete len pohár-dva vody denne (mnohí ani toľko) a na to pijete dehydrujúcu kávu, coca-colu, pivo, malinovky, čierný čaj a iné „občerstvenia“, nemyslite si, že vaše telo je adekvátne hydrované. Práve naopak. Trpíte chronickým dehydrovaním a teda hustou krvou, plnou toxínov, ktorá navýše trpí akútnym nedostatkom kyslíka.

2. SCHUDNITE na váhu hodnú vašej výšky (a na váhu hodnú človeka - obrazu Božieho J). Zbavte sa nadmerných tukov v tele. Nejedzte bravčové a hovädzie mäso. Jedzte ostatné mäsá s mierou a len nepražené a neúdené (v slovenčine: nezadymené kyanidom). Nepite a nejedzte, alebo aspoň výrazne obmädzite kravské mlieko, smotanu a tavené syry. Vajcia jedzte s mierou a LEN nesmažené. Ak sa nemôžete alebo nechcete vzdať masla, používajte ho s mierou. Nikdy nenahradzujte kravské maslo rastlinnými umelohmotnými „maslami“. Sú horšie ako kravské maslá. Nezbavia vás srdcovaj choroby a privodia vám iné choroby navyše.

3. Hýbte sa! Hýbte sa! Hýbte sa! A dýchajte (okysličujte krv).

4. Doprajte si dostatok oddychu a nepretržitého aspoň 7 hodinového spánku.

5. Jedzte veľa riedičov krvi, ako cesnak, zázvor, kurkuma, čili. Čili je spolu s cesnakom na prvom mieste v boji proti srdcovocievným ochoreniam. Zabraňuje hlavne infarktom a porážkam a taktiež uvoľňuje akútne infarktové stavy a poinfarktové a poporážkové stavy. Čili je silný riedič krvi, posilňuje cirkuláciu a zabraňuje krvácaniu. Často sa používa priamo pri akútnych srdcovocievnych príhodach a to s fantastickými výsledkami (v podobe 1-2 č. lyžičiek čili prášku alebo 2 ml čili tinktúry pod jazyk). Jedzte veľa zeleniny a ovocia a iných plodov. Pite zelené a bylinkové čaje.

6. Nefajčite! No comment.

7. Jedzte minimálne 5000 -10000 mg vitamínu C denne (1000 - 2000 mg 5 x denne). Nedostatok vitamínu C je po nedostatku vody v tele druhou hlavnou príčinou kardiovaskulárnych ochorení. Pri vážnych ochoreniach sa nebojte zvýšiť prijem vitamínu C na 10 až 20 gramov denne podľa závažnosti ochorenia.

8. Doprajte si dostatok čerstvého vzduchu (kyslík) a slnka (vitamín D).

Týchto 8 bodov zvyčajne stačí na to, aby sa pacient s bežným srdcovocievnym ochorením mohol bezpečne zbaviť množstva (alebo všetkých) chemických liekov, predísť zhoršeniu choroby a operáciám a začal sa tešiť lepšiemu zdraviu. Dobre známy je prípad muža, ktorý do svojích 32 rokov prekonal 3 infarkty, keď mu bolo povedané, že sa kvôli poškodenému srdcu nedožije 35 rokov. Kompletne zmenil svoj život. Zomrel na zástavu srdca vo veku 103 rokov. Nie je to vymyslený prípad. Ak máte pochybnosti, vaša vec.

Malé percento ľudí, hlavne tých, u ktorých má choroba priebeh už niekoľkých rokov, potrebuje komplexnejšiu metabolickú liečbu s nasadením niektorých výživových doplnkov vyššej potencie, ako napríklad enzýmov, vitamínov skupiny B, aminokyselín, antioxidantov a podobne. O tom sa budeme snažiť napísať viac niekedy inokedy.

Kedy je potrebné použiť liek na zníženie vysokého krvného tlaku?

Pri tlaku vyššom ako 160/115. Akonáhle sa dosiahne tlak nižší ako tento, chemický liek je treba postupne vysadzovať a pokračovať disciplinovane s horeuvedenými bodmi.

 

Niektoré použité zdroje:

1. Medical Research Council Working Party on Mild Hypertension. MRC trial of treatment of mild hypertension: principal results. Br Med J 1980; 291: 97–104

2. Report by the management committee. The Australian therapeutic trial in mild hypertension. Lancet 1980; i: 1261–1267

3. Veterans Administration Cooperative Study Group on Antihypertensive Agents. Effects of treatment on morbidity in hypertension. II. Results of patients with diastolic blood pressure averaging 90 through 114 mm Hg. JAMA 1970; 213: 1143–1151

4. US Public Health Service Hospitals Cooperative Study Group. Treatment of mild hypertension. Results of a ten-year intervention trial. Circ Res 1977; 40 (suppl I): I98–I105

5. Helgeland A. Treatment of mild hypertension: a five-year controlled drug trial. The Oslo study. Am J Med 1980; 69: 725–732

6. Multiple Risk Factor Intervention Trial Research Group. Baseline rest electrocardiographic abnormalities, antihypertensive treatment, and mortality in the Multiple Risk Factor Intervention Trial. Am J Cardiol 1985; 55: 1–15

7. Miettinen TA. Multifactorial primary prevention of cardiovascular diseases in middle-aged men. Risk factor changes, incidence, and mortality. Journal of the American Medical Association 1985; 254: 2097–2102

8. Amery A, Birkenhager W, Brixko P et al. Mortality and morbidity results from European Working Party on High Blood Pressure in the Elderly Trial. Lancet 1985; i: 1349–1354

9. Hypertension Detection and Follow-up Program Cooperative Group. Five year findings of the hypertension detection and follow-up program, I. Reduction in mortality in persons with high blood pressure, including mild hypertension. JAMA 1979; 242: 2562–2571

10. Freis ED. Rationale against the drug treatment of marginal diastolic systemic hypertension. Am J Cardiol 1990; 66: 368–371

11. Alderman MH. Which antihypertensive drugs first – and why! JAMA 1992; 267: 2786–2787

12. Rouse IL, Beilin LJ, Mahoney DP et al. Vegetarian diet and blood pressure. Lancet 1983; ii: 742–743

13. Silagy CA, Neil HA. A meta-analysis of the effect of garlic on blood pressure. J Hypertens 1994; 12(4): 463–468

14. Jansson B. Dietary, total body, and intracellular potassium-to-sodium ratios and their influence on cancer. Cancer Detect Prevent 1991; 14: 563–565

15. Khaw KT, Barrett-Connor E. Dietary potassium and stroke-associated mortality. N Engl J Med 1987; 316: 235–240

16. Skrabal F, Aubock J, Hortnagl H. Low sodium/high potassium diet for prevention of hypertension. Probable mechanisms of action. Lancet 1981; ii: 895–900

17. Iimura O et al. Studies on the hypotensive effect of high potassium intake in patients with essential hypertension. Clin Sci 1981; 61 (suppl 7): 77s–80s

18. Langford HG. Dietary potassium and hypertension: epidemiological data. Ann Intern Med 1990; 98: 770–772

19. MacGregor SA, Smith SJ, Markand ND et al. Moderate potassium supplementation in essential hypertension. Lancet 1982; ii: 567–570

20. Kaplan NM. Potassium supplementation in hypertensive patients with diuretic-induced hypokalemia. N Engl J Med 1985; 312: 746–749

21. Matlou SM, Isles CG, Higgs A et al. Potassium supplementation in blacks with mild to moderate essential hypertension. J Hypertension 1986; 4: 61–64

22. Obel AO. Placebo controlled trial of potassium supplements in black patients with mild essential hypertension. J Cardiovasc Pharmacol 1989; 14: 294–296

suizos 23. Patki PS, Singh J, Gokhale SV et al. Efficacy of potassium and magnesium in essential hypertension: a double-blind, placebo-controlled, crossover study. Br J Med 1990; 301: 521–523

24. Fotherby MD, Potter JF. Potassium supplementation reduces clinic and ambulatory blood pressure in elderly hypertensive patients. J Hypertension 1992; 10: 1403–1408

25. Thijs L, Amery A, Birkenhager W et al. Age-related effects of placebo and active treatment in patients beyond the age of 60 years. The need for a proper control group. J Hypertension 1990; 8: 997–1002

26. Motoyama T, Sano H, Fukuzaki H. Oral magnesium supplementation in patients with essential hypertension. Hypertension 1989; 13: 227–232

27. Whelton PK, Klag MJ. Magnesium and blood pressure: review of the epidemiologic and clinical trial experience. Am J Cardiol 1989; 63: 26G–30G

28. Joffres MR, Reed DM, Yano K. Relatinship of magnesium intake and other dietary factors to blood pressure. The Honolulu Heart Study. Am J Clin Nutr 1987; 45: 469–475

29. Lindberg JS, Zobitz MM, Poindexter JR et al. Magnesium bioavailability from magnesium citrate and magnesium oxide. J Am Coll Nutr 1990; 9: 48–55

30. Bohmer T, Roseth A, Holm H et al. Bioavailability of oral magnesium supplementation in female students evaluated from elimination of magnesium in 24-hour urine. Magnesium Trace Elem 1990; 9: 272–278

31. Kaplan NM. Non-drug treatment of hypertension. Ann Intern Med 1985; 102: 359–373

32. Anderson DE, Bagrov AY, Austin JL. Inhibited breathing decreases renal sodium excretion. Psychosomatic Med 1995; 57: 373–380

33. Simon JA. Vitamin C and cardiovascular disease: a review. J Am Coll Nutr 1992; 11: 107–125

34. Pierkle JL, Schwartz J, Landis JR, Harlan WR. The relationship between blood lead levels and blood pressure and its cardiovascular risk implications. Am J Epid 1985; 121: 246–258

35. Aybak M, Sermet A, Ayyildiz MO et al. Effect of oral pyridoxine hydrochloride supplementation on arterial blood pressure in patients with essential hypertension. Arzneim Forsch 1995; 45: 1271–1273

36. Cappuccio FP, Elliott P, Allender PS et al. Epidemiologic association between dietary calcium intake and blood pressure. A meta-analysis of published data. Am J Epidemiol 1995; 142: 935–945

37. Meese RB, Gonzales DG, Casparian JM et al. The inconsistent effects of calcium supplements upon blood pressure in primary hypertension. Am J Med Sci 1987; 294: 219–224

38. Sowers JR, Zemel MB, Standley PR et al. Calcium and hypertension. J Lab Clin Med 1989; 114: 338–348

39. Takagi Y, Fukase M, Takata S et al. Calcium treatment of essential hypertension in elderly patients evaluated by 24 H monitoring. Am J Hypertens 1991; 4: 836–839

40. Digiesi V et al. Mechanism of action of coenzyme Q 10 in essential hypertension. Curr Ther Res 1992; 51: 668–672

41. Langsjoen P, Langsjoen P, Willis P et al. Treatment of essential hypertension with coenzyme Q10. Mol Aspects Med 1994; 15(suppl.): S265–272

42. Digiesi V et al. Coenzyme Q10 in essential hypertension. Mol Aspects Med 1994; 15(suppl.): S257–263

43. Schmidt EB, Dyerberg J. Omega-3 fatty acids. Current status in cardiovascular medicine. Drugs 1994; 47: 405–424

44. Appel LJ, Miller ER 3d, Seidler AJ et al. Does supplementation of diet with “fish oil” reduce blood pressure? A meta-analysis of controlled clinical trials. Arch Intern Med 1993; 153: 1429–1438

45. Singer P. Alpha-linolenic acid vs. long-chain fatty acids in hypertension and hyperlipidemia. Nutr 1992; 8: 133–135

46. Berry EM, Hirsch J. Does dietary linolenic acid influence blood pressure. Am J Clin Nutr 1986; 44: 336–340

47. Petkov V. Plants with hypotensive, antiatheromatous and coronarodilating action. Am J Chin Med 1979; 7: 197–236

48. Ammon HPT, Handel M. Crataegus, toxicology and pharmacology. Part I: Toxicity. Planta Med 1981; 43: 105–120; Part II: Pharmacodynamics. Planta Med 1981; 43: 209–239; Part III:

Pharmacodynamics and pharmacokinetics. Planta Med 1981; 43: 313–322

49. Steiner M, Khan AH, Holbert D, Lin RI. A double-blind crossover study in moderately hypercholesterolemic men that compared the effect of aged garlic extracts and placebo administration on blood lipids. Am J Clin Nutr 1996; 64: 866–870

50. Petkov V. Plants with hypotensive, antiatheromatous and coronarodilatating action. Am J Chin Med 1979; 7: 197–236
 

AKCIOVÁ PONUKA
NAJPREDÁVANEJŠIE
E-shop|Pre predajcov|Najčastejšie otázky|Obchodné podmienky|Odkazy a linky|Kontakty
Realizácia 2009 © GRAND-STUDIO - tvorba web stránok a počítačová grafika